Перспективи та механізми міжнародної інтеграції освітньо-наукового простору ФЛСК в рамках академічної мобільності, проєктів та партнерської взаємодії

15 березня 2024 року на факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій відбувся захід щодо інформування співробітників факультету про можливості академічної мобільності для студентів та співробітників.

Відкрила захід в.о. декана Наталія Мельник Наталія (д.пед.н., доцент) та Анастасія Сібрук (к.філол.н., доцент), Дар’я Бибик (к.пед.н., доцент) провели ґрунтовний майстер-клас про міжнародні інтеграційні можливості для співробітників факультету. Викладачів було детально проінформовано про механізм пошуку партнерів, подачі документів на конкурс, особливості співпраці в межах консорціуму EU GREEN (European University Consortcium), потенціал та переваги участі у програмах Жан Моне та Еразмус. Мельник Наталія запропонувала інструкцію пошуку партнерів за допомогою інструментів платформи EU Green. 

Доцентки Анастасія Сібрук та Дар’я Бибик  презентували матеріали про проєктні вітчизняні та міжнародні можливості на 2024 рік. Окрему увагу учасників вебінару було звернено на програму, що фінансується Європейським Союзом – House of Europe («Дім Європи»), оскільки вона фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, роботі з молоддю, соціальному підприємництві, медіа.

Учасники вебінару разом зі спікерами спробували проаналізувати особливості участі в окремих проєктах, обговорили механізм подачі документів на стипендії для українських науковців, проєкти культурної спадщини, дослідницькі гранти для магістрантів, обговорювались стипендіальні програми Латвійської Республіки та літні школи для здобувачів освіти; проаналізували особливості співпраці з громадською організацією Science For Ukraine,  програмою ЄС “Горизонт 2020”, Національним фондом досліджень України.

Співробітники активно ставили запитання та обмінювалися власним досвідом участі в різних проєктах та програмах.

Було прийнято рішення створити проєктну групу в телеграм-каналі для максимально повного та оперативного інформування усіх учасників освітнього процесу (здобувачів, науково-педагогічних працівників, адміністративного персоналу, роботодавців) та усіх зацікавлених  щодо участі в міжнародних проєктах, грантах, мобільності, а також для навчання, викладання та залучення до міжнародної активності!

Захід один з перших у циклі запланованих науково-дослідницькою  групою “Інноваційні трансформації в вищій освіті України через міжнародне партнерство”, що реалізовується в контексті проекту “Вища освіта в період постпандемії: трансформації, виклики та перспективи” (420-ДБ22, державний реєстраційний номер 0122U001803).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *