Голіаф впаде вже цього року…

20 лютого 2023 р., напередодні річниці  з дня початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, старший викладач кафедри англійської і перекладу, куратор групи 201 ФЛСК провела з групою годину корпоративної культури на тему «Росія – країна спонсор тероризму». Обговорювали питання, чому так важливо, щоб світ визнав Росію спонсором тероризму, що таке тероризм, терористичний акт, які злочини проти людяності творить Росія на українській землі. Викладач нагадала студентам положення Женевської Конвенції 1949 року Статті 3 Розділу 1 та показала на прикладах, як Росія порушує закони ведення війни і надає злочинні накази в супереч цієї конвенції. Було наголошено також на понятті «ядерний тероризм», «екогеноцид», «загроза техногенної катастрофи», ознаки яких зафіксовано за час війни.

На завершення бесіди було продемонстровано відео виступу президента України В. Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки 17 лютого 2023р., пленарне засідання якої проходило під назвою «Давид на Дніпрі». Меседж Зеленського був висловлений в таких словах: “Ми боремось, ми уособлюємо Давида проти Голіафа. Щоб бути Давидом, треба діяти, треба мати, чим бити Голіафа. Дякую всім партнерам та всьому світу за те, що ви надаєте Україні танки, аби допомогти Давиду перемогти Голіафа. Росія (Голіаф) паде цього року. Нам вдасться це завершити цього року.”

Студенти обговорили символізм вживання Президентом біблійних імен Давид і Голіаф. Наприкінці зустрічі слухали вірш з відео «Холодним потом страх тече по спині, там Голіаф, як дикий тур, реве…» на фоні сцен з фільму «Давид».

   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *