Участь у роботі журі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

18 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2022/2023 н.р. (наукове відділення: мовознавство, секція: українська мова). На Конкурс було подано роботи, присвячені актуальним питанням розвитку української мови: аналізу лексичних медійних контентів про російсько-українську війну, функціонуванню активних і пасивних конструкцій у контексті синтаксичної норми української мови (на матеріалі правничих текстів), використанню українських шиболетів як мовного тесту і символу нації, дослідженню лексико-семантичних особливостей молодіжного сленгу, аналізу стилістичних фігур у поетичній творчості Ліни Костенко і Василя Симоненка, з’ясуванню специфіки використання фразеологізмів у творах сучасних українських прозаїків тощо.

Автори робіт – учні закладів освіти Київщини. Важливо, що серед них і учні з Бучі, Ірпеня, Іванкова – міст, які зазнали російської окупації, але в яких освітній процес після всього пережитого сьогодні відновлено, а його учасники мають велике бажання вивчати і досліджувати українську мову.

Завідувач кафедри української мови та культури Литвинська С.В. взяла участь у роботі журі Конкурсу, яке ретельно вивчило й оцінило роботи конкурсантів. Користуючись нагодою, Литвинська С. розповіла юним дослідникам-майбутнім абітурієнтам про Національний авіаційний університет, його високий рейтинг серед інших закладів вищої освіти в Україні, переваги навчання в ньому і запросила учасників Конкурсу, які незабаром будуть обирати, де здобувати вищу освіту, вступати до нашого університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *