Державний архів Київської області відновлює «живі» виставкові проєкти

      6 червня 2023 року в Державному архіві Київської області відбулось публічне урочисте відкриття виставка з нагоди відзначення 160-річчя від дня народження В. Городецького «На межі епатажу». Виставка була організована Державним архівом Київської області за участі Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву та Центрального державного архіву-музею літератури та мистецтв України в контексті відзначення цьогорічного ювілейного міжнародного Дня та тижня архівів. У заході прийняла участь доцент кафедри історії та документознавства, член колегії ДАКО- Курченко Тетяна Євгенівна.  

      Виставка репрезентує документи про Лєшека Дезидерія Владислава Городецького, який народився 23 травня (4 червня) 1863 року в с. Шолудьки Брацлавського повіту Подільської губернії російської імперії, але майже 30 років його життя і творчості були пов’язані з Києвом і Київською губернією. Архівні документи Державного архіву Київської області щодо проєктування В. Городецьким будівель та споруд в місті Києві доповнені світлинами цих об’єктів по завершенні будівництва з фондів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву та Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України.

      Проанонсована виставка стала знаковою не тільки тому, що ім’я Вацлава Городецького відоме кожному киянину і його називали «київським Гауді».  І не тільки тому, що вона відкрилась у ювілейний 75 рік з дня заснування Міжнародної ради архівів. Ця виставка стала першим публічним проєктом ДАКО після початку війни і  зібрала широке коло друзів архіву і небайдужих киян. Вона стала символом того, що життя продовжується попри всі біди і негаразди, адже Вацлав Городецький умів дарувати радість і любити життя. Без його творінь Київ був би не таким яскравим.

Ознайомитись із виставкою можна в приміщенні виставкового залу архіву, а також в онлайн режимі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *