Політ 2024. Секція: «Актуальні проблеми сучасного філософського знання»

03 квітня 2024 року у межах роботи ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки» кафедра філософії у змішаному форматі («офлайн-онлайн») провела засідання секції: «Актуальні проблеми сучасного філософського знання». У роботі конференції, крім здобувачів НАУ, взяли участь представники інших столичних та регіональних вишів:  Національної академії внутрішніх справ (Київ), Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка (Кропивницький).

Відкривала засідання конференції відповідальний секретар секції – доцент Скиба О.П. Вона ознайомила учасників з Програмою та регламентом роботи. Цьогорічна  Програма представлена 41 заявкою від здобувачів і молодих учених з обраною пошуковою темою . За підсумками проведення конференції заплановано видання збірника матеріалів доповідей.

З вітальним словом до учасників конференції надалі звернулася голова оргкомітету секції, завідувач кафедри філософії ФЛСК НАУ, професор Л.Г. Дротянко. Любов Григорівна відзначила важливість даного заходу. Філософський аналіз є одним із ключових інструментів для розуміння сучасних культурних та суспільних явищ, а також самого способу їх осмислення. Звернення до актуальних філософських проблем дозволяє поглибити своє розуміння сучасної культури, цінностей, процесів та змін, що відбуваються у суспільстві, познайомитися із відмінністю філософських підходів та інтерпретацій. Робота із філософськими смислами та значеннями допомагає розвивати критичне мислення, аналітичні здібності та навички логічного міркування, що є цінним ресурсом у будь-якій професійній діяльності.

Під час конференції молоді учені та здобувачі мають унікальну можливість представити своє бачення сучасних проблем знання та презентувати оригінальні шляхи їх вирішення. Дана зустріч – це і майданчик для обміну ідеями та досвідом, і школа для удосконалення своїх полемічних навичок та сили аргументів, і місце зустрічі для зміцнення соціальної комунікації між учасниками з різних навчальних закладів. Любов Григорівна висловила сподівання, що плідна робота конференції залишить у її учасників лише позитивні враження і спонукатиме до спільних наукових досліджень та подальшої співпраці.

Свої вітання учасникам секційного засідання передала адміністрація ФЛСК в особі заступника декана з наукової та міжнародної діяльності – доцента А.М. Кокарєвої. Анжеліка Миколаївна привітала учасників і відзначила, що участь у подібних заходах допомагає студентам більш глибоко і повно опановувати матеріал навчальних програм та навіть виходити за його межі, розширювати свій науковий світогляд та ерудицію. Наприкінці, Анжеліка Миколаївна побажала учасникам миру, добра, творчої наснаги та висловила сподівання, що традиція проводити подібні заходи не буде порушена і наступного року ми знову зустрінемося вже на ювілейній ХХV науково-практичній конференції молодих учених і студентів «Політ. Сучасні проблеми науки». Анжеліка Миколаївна також відмітила високий рівень організації засідання, ефективність комунікації між викладачами кафедри і здобувачами вищої освіти, гідну кількість доповідачів.

Традиційним для кафедри філософії у ході проведення наукових заходів із залученням здобувачів є пригощання гостей солодощами із чаєм. Сподіваємося, це не лише додало енергії та наснаги присутнім, але й забезпечило більш затишну та довірливу атмосферу. Вдячні всім, хто приєднався до нас онлайн, і був аудиторно. Відзначаємо якісний рівень представлених доповідей, наполегливість і старанність здобувачів у їх підготовці, плідну співпрацю з науковими керівниками.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *