Засідання робочої групи забезпечення міжнародної інтеграції та підвищення проєктної активності та мобільності науково-педагогічних співробітників ФЛСК

22 березня 2024 року на Факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій відбулося перше засідання робочої групи забезпечення міжнародної інтеграції та підвищення проєктної активності та мобільності науково-педагогічних співробітників факультету, ініційоване в.о. декана Наталією Мельник, якою було окреслено концепцію діяльності групи, основні завдання та визначено напрями роботи наукових груп, а саме:

– інноваційні філологічні дослідження та європейські практики викладання іноземних мов;

– соціальна педагогіка та робота в контексті суспільства сталого розвитку та демократичних перетворень у вищій освіті України та світу;

– психологія урбанізованого та цифрового суспільства;

– диджіталізація освітніх практик та потенціал штучного інтелекту в системі вищої освіти України;

– комерціалізація освітнього процесу засобами здоровязберігаючих та реабілітаційних практик;

Функціонування робочої групи забезпечуватиме реалізацію завдань факультету з інтернаціоналізації та розвитку міжнародного партнерства, а також сприятиме практичному втіленню рекомендацій і стандартів Європейського простору вищої освіти, Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки, диверсифікації напрямів підготовки здобувачів вищої освіти, забезпечення якості освітнього процесу в умовах постпандемії, воєнного стану та повоєнного відновлення України. В засіданні та роботі групи взяли участь її основні учасники Анастасія Сібрук, Дар’я Бибик, Ольга Линтвар, заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Анжеліка Кокарєва та старший лаборант Навчально-наукової лабораторії педагогічної майстерності та моніторингу якості вищої освіти Богдан Швець.

Групою також було обговорено етапи створення та розвитку інтернаціоналізованого освітнього середовища на факультеті на основі провідних європейських практик, запропоновано поетапні дії щодо цього:

  1. Пошук європейських партнерів щодо розвитку студентської мобільності.
  2. Моніторинг стану актуальності тем наукових досліджень факультету та їх відповідність тематиці досліджень в закордонних закладах вищої освіти.
  3. Створення наукових груп задля підвищення ефективності підготовки проектних пропозицій та можливостей наукової мобільності співробітників факультету.
  4. Моніторинг освітніх програм щодо їхніх потенціалів задля створення умов мобільності науково-педагогічних кадрів факультету.

Перспективою подальшої роботи є своєчасне інформування та інструктаж співробітників та здобувачів факультету щодо можливостей в українському та європейському освітніх просторах щодо ресурсів та платформ, які уможливлюють участь в проектах, індивідуальних грантах та мобільності.

Новину підготувала в.о. декана Наталія Мельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *