Зустріч із випускницею-перекладачкою Вікторією Пушиною

8 березня 2024 року в рамках проєкту «Запитай випускника» доцент кафедри англійської філології і перекладу Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Юлія Плетенецька організувала онлайн-зустріч з випускницею спеціальності 035 «Філологія» перекладачкою мемуарів, науково-популярних книг, художнього і документального кіно, авторкою телеграм-каналу «Пушина перекладає», Вікторією Пушиною.

У ході зустрічі Вікторія радо поділилась своїми професійними здобутками зі здобувачами спеціальності. Зокрема, до останніх робіт перекладачки належить переклад бібліографічної книги Елтона Джона «Я. Елтон Джон», мемуарів Метью Макконагі «Зелене світло», кулінарної книги Діни Бухольц «Неофіційна кулінарна книга Гаррі Поттера» та детективу Лори Дейв «Останнє, що він мені сказав». Вікторія переклала також низку вистав для онлайн-театру “Dramox”, список статей та інтерв’ю для онлайн-видання «Читомо».

Окрім того, перекладачка, будучи певний час в окупованому Херсоні, допомагала переселенцям з перекладом документації, а також виконувала волонтерські переклади для Всеукраїнської громадської парамілітарної організації «Українська Жіноча Варта».

Наразі Вікторія працює над перекладом субтитрів для транснаціцональної мультимедійної корпорації «Телебачення Торонто»; перекладає інтерв’ю та відео з деокупованих територій в рамках документального фільму про період вторгнення, а також перекладає записи свідчень очевидців, що перебували у Драмтеатрі в Маріуполі для Центру просторових технологій – громадської організації, що досліджує руйнування культурних та історичних просторів  внаслідок російської воєнної агресії.

З-поміж іншого, Вікторія дала студентам низку порад та перелік помічних ресурсів, щоб успішно проторувати шлях до перекладацької професії.

Кафедра англійської філології і перекладу висловлює надзвичайну вдячність Вікторії за готовність ділитись своїм цікавим професійним досвідом, за свідому та активну громадянську позицію! Пишаємось Вами, і бажаємо натхнення і енергії для реалізації усіх задумів!        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *