Завершення фахово-ознайомлювальної практики в ЦДАВО України

25 червня 2023 р. завершилася фахово-ознайомлювальна практика у здобувачів вищої освіти ДК-121 Освітньо-професійної програми «Документознавство та інформаційна діяльність» Спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» ФЛСК, яка проходила базі Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України в рамках договору про співпрацю. На установчій конференції в архіві здобувачів привітала директор архіву доктор історичних наук, професор Левченко Лариса Леонідівна. Керівником практики був призначений заступник директора архіву, головний зберігач фондів Бабенко Олег Олександрович. Студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки, у тому числі під час тривог, який провела О. Цигун.

За час проходження практики здобувачі ознайомилися з базою практики; побували на екскурсії по ЦДАВО, пройшлися архівним містечком та були розподілені для виконання конкретних практичних завдань до відділів та секторів архіву: до відділу формування Національного архівного фонду України та діловодства, сектору публікації документів відділу використання інформації документів, відділу довідкового апарату ЦДАВО, відділу інформаційних технологій. Студенти мали змогу працювали з різними видами архівних документів та картотеками, проставляли архівні шифри на обкладинках справ, брали участь і підготовці тематичних добірок, виявляли документи за справами для підготовки збірника документів, оцифровували документи, робили звіряння документів після їх оцифрування, працювали з номенклатури справ, опановували складання порядку та оформлення описів та актів про вилучення та знищення документів, побували в архівосховищі, займалися картонуванням та переміщенням документів. В рамках проходження практики студенти відвідали Центральну державну наукову архівну бібліотеку, м. Київ, директор якої Конопляна Ольга Дмитрівна провела ознайомлювальну лекцію про історію бібліотеки та її фонди. В рамках відвідин Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву України студенти долучилися до зустрічі з Ігорем Осташем та Станіславом Литвиновим, які презентували культурно-освітній проєкт «Творці українського кіно», та переглянули фрагменти фільмів: «Український Ліван», «Євангеліє від Івана Мазепи», «Григорій Сковорода. Світе, я йду до тебе!»

Відповідно до програми практики студенти виконали індивідуальні завдання щодо аналізу сайту архіву за визначеними параметрами. Захист практики відбувся у формі презентацій в актотовій залі архіву у присутності директора архіву Л. Л. Левченко, заступника директора архіву О. О. Бабенка та керівників відділів, які високо оцінили роботу студентів під час проходження практики.

Кафедра історії та документознавства щиро дякує директору ЦДАВО Ларисі Леонідівні Левченко за високий рівень організації практики, заступнику директора архіву Олегу Олександровичу Бабенко за керівництво практикою та супровід студентів під час практики, керівникам відділів і секторів за допомогу у набутті студентами практичного досвіду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *