Творча зустріч з українською письменницею Дарою Корній

19 квітня 2024 року на кафедрі англійської філології і перекладу факультету лінгвістики та соціальних комунікацій пройшла творча зустріч із відомою українською письменницею Дарою Корній, яку організувала старша викладачка кафедри Анна Щербина.

Дара Корній – українська сучасна письменниця, журналістка, волонтерка, яка пише твори і для дітей, і для дорослих, гармонійно вплітаючи в сучасний світ елементи слов’янської дохристиянської міфології, майстерно використовуючи для цього народні казки, легенди, обряди й замовляння. Дуже актуальними стали розповіді письменниці у межах вивчення теми “Релігія” з дисципліни “Практика перекладу галузевої літератури”. Перекладаючи матеріали про сучасні релігії, а також міфи стародавньої Греції та Єгипту, студенти мали можливість доторкнутися до рідної міфології. Дара Корній розповіла про деяких істот, в яких вірили українці.

Потрібно відроджувати ті знання і вірування, які наші пращури з такою повагою і любов’ю плекали в своєму серці. Дара зачарувала усіх своєю неймовірно гарною мовою, а її розповідь дозволила усім учасникам заходу доторкнутися до сокровенних початків української автентики.

Щиро дякуємо Дарі Корній за цікаву та змістовну зустріч, яка не лишила байдужим жовдного учасника! Бажаємо творчого натхнення, наснаги і мріємо про зустріч вже в мирній вільній Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *