Культурно-освітній вебінар як спосіб формування художньо-образного світогляду та збагачення духовної культури здобувачів вищої освіти

Особливості організації освітнього процесу під час воєнного стану в Україні потребують від викладачів впровадження інноваційних ідей та інтерактивних технологій навчання. Прикладом такої технології став культурно-освітній вебінар на тему «Сучасні різновиди виконавчого мистецтва», що був проведений старшим викладачем кафедри англійської філології та перекладу ФЛСК Мариною Пилипчук та студентами 202 групи 2 травня 2023 року на платформі Google Meet.

Метою проведення вебінару було формування художньо-образного світогляду, розвиток естетичного смаку та збагачення духовної культури здобувачів вищої освіти. Тематика вебінару тісно перепліталась із програмним змістом фахової дисципліни «Практичний курс англійської мови», а саме відповідала модулю 8 «Виконавчі види мистецтва».

Під час культурно-освітнього вебінару студенти обговорили різні види сучасного виконавчого мистецтва, такі як танець, музика та драма. Виконавче мистецтво відрізняється від візуального мистецтва, коли художники використовують фарбу, полотно або різні матеріали для створення фізичних або статичних арт-об’єктів . Виконавче мистецтво – це динамічне мистецтво, що включає цілий ряд дій, які виконуються перед живою аудиторією, такі як вистава, музика та танець.

Під час культурно-освітнього вебінару викладач зі студентами обговорили історію виникнення виконавчого мистецтва, розвиток сучасного сценічного мистецтва у різних країнах та в Україні, його найвідоміші різновиди, такі як театр тіней, Цирк дю Солей, а також зосередились на індивідуальних вподобаннях кожного присутнього, адже мистецтво завжди є суб’єктивним та неповторним для кожної людини.

Як кажуть, у кожного своє розуміння прекрасного (Beauty is in the eye of the beholder), однак щоб вміти розуміти та цінувати прекрасне, варто постійно розвивати свій культурний світогляд та формувати відмінний естетичний смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *