ПОЛІТ-2023. Мова як соціокультурний феномен

6 квітня на кафедрі англійської філології і перекладу відбулося секційне засідання «Мова як соціокультурний феномен» у рамках проведення Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки». Модераторами роботи секції виступили  доценти кафедри Людмила Галій та Оксана Полякова. У роботі конференції взли участь як студенти Національного авіаційного університету, так і інших ЗВО України. Вперше були представлені різні категорії дослідників, починаючи від початківців-абітурієнтів з їх першими кроками на науковій стежині і до аспірантів, що вже впевнено прямують до фінішу у своїй науковій діяльності.

Зі вступним словом до студентів звернулася Анжеліка Кокарєва, заступник декана з наукової та міжнародної діяльності, яка поділилася своїм баченням розвитку та професійного зростання студентів спеціальності «Переклад».

У якості загальної дискусії студентам було запропоновано виправити помилки, допущені фахівцями при перекладі промов президента Володимира Зеленського і інформації із сайту ВООЗ, оприлюдненої в українських ЗМІ, і учасники секційного засідання спробували свої сили у пост-коригуванні та редагуванні.

Загалом, на секційному засіданні були присутні 24 учасники, які представили до обговорення свої доповіді на різноманітну тематику: особливості перекладу художньої і науково-технічної літератури, проблеми військово-політичного перекладу, соціально-гендерні аспекти комунікації та технології навчання.

Викладачі кафедри англійської філології і перекладу щиро вдячні всім студентам, які виявили бажання представити результати своїх наукових досягнень, і запрошують до участі у подальших заходах кафедри та, звичайно ж,  у міжнародній студентській науково-практичній конференції Політ-2024!

Тримаємо науковий фронт!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *