ПОЛІТ- 2023. ФАХОВІ ІНОЗЕМНІ МОВИ

5 квітня 2023 року в рамках проведення XXIII Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки» на кафедрі іноземних мов за фахом Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій відбулося засідання секції «Фахові іноземні мови».

            З вітальним словом до учасників конференції звернулися завідувач кафедри іноземних моф за фахом, професор Акмалдінова О.М. та за заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Кокарєва А.М. Участь у засіданні взяли провідні викладачі кафедри: доценти Будко Л.В. та Теремінко Л.Г., ст. викладачі Шульга Т.В., Сорокун Г.В., Анпілогова Т.В., Денисенко Н.Г.

            69 студентів  Аерокосмічного факультету, Факультету кібербезпеки, комп’ютерної та програмної інженерії, Факультету транспорту, менеджменту і логістики, а також НПУ ім. М.П. Драгоманова та КНЕУ ім. В. Гетьмана опублікували тези доповідей та виступили з презентаціями англійською мовою з найактуальніших проблем авіації та космонавтики; автоматизації та енергоменеджменту;  сучасних інформаційних технологій, захисту інформації та систем управління інформаційною безпекою; логістики, екології та сучасної освіти. Обговорювалися питання підвищення професійної та загальнокультурної компетентності майбутніх фахівців, вивчення закордонного досвіду. Особливу увагу було приділено проблемам використання штучного інтелекту в різних галузях, інформаційної безпеки та захисту даних, впровадження новітніх технологій в авіабудуванні, розробці технологій програмування.

Зазначимо, що всі доповіді учасників відзначалися високою якістю презентацій, цікавим творчим підходом та торкнулися актуальних для суспільства тем, які є особливо важливими в умовах війни для розуміння подальших напрямів відбудови та розвитку різних галузей та держави в цілому. Найбільше зацікавлення та жваве обговорення викликали доповіді та презентації студентів Голоти Б. С. та Ткачука А.Р. (АФ), Лук’яшко Н.В. (ФККПІ), Борисової С.А. (ФККПІ), Тищенко В.В. (АФ), Шульги Н.О. (ФККПІ), Кулініча В.В. (ФККПІ), Ахметова О. В. (ФККПІ) та Бескровної А.В. (ФККПІ), для яких досвід виступу на конференції безсумнівно буде корисним для підготовки до майбутніх наукових конференцій.

Засiдання традиційно завершилося пiдбиттям пiдсумкiв, систeматизацiєю висновкiв та рeкомeндацiй. За підсумками роботи конференції передбачено формування електронного збірника матеріалів тез доповідей. Надзвичайна активність студентів та високий рівень доповідей підтверджує високу мотивацію студентів до оволодіння фаховими іноземними мовами, що значно підвищує конкурентоспроможність майбутніх фахівців на міжнародному ринку праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *