Зимовий цикл українських свят: народні традиції та звичаї

15 грудня в Національному авіаційному університеті відбувся захід “Зимовий цикл українських свят: народні традиції та звичаї”. Організувала захід кафедра української мови та культури, модераторами виступили доценти Надія Сенчило-Татліліоґлу і Тетяна Дячук. Учасниками стали студенти ФЛСК, ФНСА, ФЕБІТ, АКФ, ФАЕТ, науково-педагогічні працівники НАУ.

До розмови було запрошено гостю – фольклористку, співробітницю Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім.Т.Шевченка Ярину Закальську. Фахівець із питань традицій і звичаїв українців, Ярина Закальська розповіла про те, як відзначають в Україні “три празники” – Різдво, Василя і Водохреща, символіку і значення традиційних страв, які готують українці в ці свята в різних регіонах.

Студенти Національного авіаційного університету взяли активну участь у заході. Колядували, щедрували, засівали – показували, які багаті традиції в нас. Які талановиті українці і яка в них культура. Вона незнищенна. Бо світло не може перемогти темрява. І побажання, закладене в колядці, яка вже скоро лунатиме, обовʼязково здійсниться: “а що третій празник зішле всім нам долю, зішле всім нам долю, Україні волю”!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *