З гідністю пам’яючи про Революцію Гідності!

30 листопада 2023р. ст. викладач кафедри англійської філології і перекладу, куратор групи ФЛ-301 Гастинщикова Л.О. провела годину корпоративної культури, присвячену подіям на Майдані Незалежності 10-ти річної давності – 21-30 листопада 2013 р. та подальшому переростанню тих подій у Революцію Гідності та пізніше розв’язання Росією повномасштабної війни проти України 24 лютого 2022р..

Після такого екскурсу в історію всіх цих незабутніх подій студентам–філологам був показаний фільм англійською мовою Kyiv-Berlin – це один з шести фільмів українського художнього серіалу «Перші дні» (“The First Days”), світова прем’єра якого стартувала на стрімінговому сервісі Netflix з 1 листопада 2023р.

Шість серій – це шість історій про перші дні повномасштабного вторгнення. Всі історії різні. Одна з них в фільмі «Київ-Берлін» – це історія про волонтерку з Київщини . ЇЇ хлопець, громадянин Німеччини, хірург, приїжджає до Києва, щоб забрати її до Німеччини, рятуючи її від війни, але вона відмовляється, тому що потрібна тут. «Чому ти не хочеш їхати? Щоб загинути тут?» – «Щоб боротися», – була її відповідь. Після перегляду фільму куратор попросила студентів написати свої відгуки про фільм і, можливо, написати свої власні історії і спогади про ті страшні дні.

Довідка про серіал:

Вже сьогодні український серіал можна подивитися на Netflix у 19 країнах світу. Його відзняли навесні 2023 року. Він складається з шести епізодів, в яких розкриваються долі людей на початку великої війни. Особливість серіалу «Перші дні» в тому, що він не про жахи війни, а про “людей, які вирізняються своєю любов’ю до країни і до своєї справи, які лишалися і робили неймовірні речі заради того, щоб вистояти, «це не епохально-героїчна історія, бо це ще не на часі, а людська і людяна», –  говорять творці серіалу. Звістка про початок повномасштабної війни знаходить героїв історій зненацька. Кожен епізод серіалу – це окрема історія, натхнена реальними подіями. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *