Завершено підвищення кваліфікації (стажування) викладачів кафедри історії та документознавства

У рамках договору про співпрацю між Українським науково-дослідним інститутом архівної справи та документознавства (УНДІАСД) і Національним авіаційним університетом з 13 лютого по 10 квітня 2023 року відбувалося підвищення кваліфікації (стажування) старших викладачів кафедри історії та документознавства ФЛСК НАУ Оксани Ількової і Жанни Паскал. У ході підвищення кваліфікації викладачі мали змогу ознайомитися зі структурними підрозділами УНДІАСД, режимом праці, умовами роботи співробітників; з організаційною документацією УНДІАСД та відділу документознавства; з нормативно-методичними розробками УНДІАСД з питань організації діловодства; з можливостями та особливостями впровадження у практичну діяльність УНДІАСД системи електронного документообігу «АСКОД». Науковий керівник підвищення кваліфікації заст. директора з наукової роботи УНДІАСД Віта Бойко запропонувала актуальну тему для проходження стажування – «Організація діловодства та архівної справи в умовах дії особливих правових режимів». Оксана Ількова і Жанна Паскал долучилися до підбору джерел, складання бібліографії, опрацювання нормативно-правових актів, що визначають адміністративно-правові режими, особливі правові режими, правові режими надзвичайного стану, правові режими воєнного стану. Детально була розглянута організація діяльності архівних установ під час надзвичайних ситуацій, під час пандемії COVID-19, в умовах війни відповідно до нормативних документів. Проаналізовано міжнародні документи про охорону культурних цінностей під час війни та збройних конфліктів. Викладачі мали змогу провести консультації щодо актуальних питань розвитку сучасного документознавства із провідними фахівцями відділу документознавства. Результати підвищення кваліфікації (стажування) та отриманий досвід будуть використані у освітньому процесі підготовки фахівців за ОПП «Документознавство та інформаційна діяльність», ОПП «Інформаційна аналітика та соціальні комунікації» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» ОС «Бакалавр», а також при підготовці практикумів з навчальних дисциплін «Документно-інформаційні фонди», «Маркетинг інформаційних продуктів і послуг». Індивідуальні плани підвищення кваліфікації виконані у повному обсязі.

За підсумками підвищення кваліфікації (стажування) загальним обсягом 180 год. (6 кредитів ЕСТS) були оформлені звітні документи, якими засвідчено набуті та закріплені компетенції старших викладачів Оксани Ількової та Жанни Паскал і видані відповідні сертифікати.

Висловлюємо щиру вдячність директору УНДІАСД Віталію Скальському, заступниці директора з наукової роботи Віті Бойко, вченому секретарю Зоряні Свердлик за високий організаційний рівень проведення підвищення кваліфікації (стажування).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *