Радіодиктант національної єдності

9 листопада 2022 року тисячі українців по всьому світу долучилися до написання традиційного, вже ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, приуроченого до Дня української писемності та мови. Національний авіаційний університет не оминув традицію та за ініціативи факультету лінгвістики та соціальних комунікацій усією дружньою родиною долучився до написання радіодиктанту офлайн/онлайн: у залі засідань Вченої ради НАУ та в онлайнконференції.

З вітальним словом до учасників флешмобу звернулася проректор НАУ з гуманітарної політики та інновацій Світлана Тімкіна. Викладач кафедри української мови та культури Стецик Х.М. розповіла учасникам про особливості нового правопису та відповіли на запитання стосовно написання диктанту.

Текст диктанту зачитала Ада Роговцева у студії першого каналу Суспільного радіо UA: Українське. Цьогоріч тема диктанту «Свій дім» була дуже близька кожному українцеві і на рідній землі, а особливо для тих, хто змушений був лишити свої домівки та виїхати за кордон.

Сьогодні написання радіодиктанту є особливо важливим, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, – війна йде і за збереження нашої ідентичності. Це – флешмоб поваги до нашої культури, можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас.

Також було оголошено результати літературного конкурсу «Та, що на часі…»

Це час єднання, час віри і нашої сили!

Ми оберігаємо, любимо і захищаємо нашу мову, як ДНК нації!

І ми дякуємо нашим Захисникам, що маємо можливість жити повноцінним життям!

Переможемо!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *