Триває проєкт «Запитай випускника»

Наприкінці березня на кафедрі англійської філології і перекладу факультету лінгвістики та соціальних комунікацій відбулась чергова зустріч з випускницею. Гостею нашого проєкту «Запитай випускника» стала випускниця 2018 року, менеджерка ЗЕД Агропромислового холдингу «Астарта», Розсипна Ірина.

Під час зустрічі Ірина поділилась своїм досвідом професійного становлення. Наразі Ірина забезпечує стабільний зв’язок підприємства з контрагентами (щодо збуту цукру), що знаходяться за кордоном, організовує та поліпшує співпрацю з ними.

До безпосередніх функцій фахівця належать: укладання договорів із закордонними партнерами, оформлення різних дозволів та висновків, погодження вартості продукції, розробка митних схем її вивезення, сертифікації, контроль відвантажень тощо. Крім того, Ірина допомагає з перекладом внутрішньої документації (юридичних зауважень і правок до договорів).

У ході зустрічі випускниця окреслила актуальні галузі в Україні, в яких міг би знайти себе  перекладач та знавець кількох іноземних мов; наголосила на необхідності опанувати програми Microsoft Office, зокрема Excell, бухгалтерські програми (1 С, SAP ERP); порадила компанії в аграрній сфері, куди можна було б спрямувати своє резюме; відгукнулась на ініціативу проведення практичної підготовки студентів освітніх програм кафедри на базі Агрохолдингу.  

Здобувачі та викладачі кафедри вдячні Ірині за змістовну і цікаву зустріч! Пишаємось своїми випускниками і бажаємо подальших особистих і професійних успіхів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *