Міжнародний день перекладача

28 вересня 2023 року в групі ФЛ-202 відбувся онлайн захід, присвячений Міжнародному дню перекладача під керівництвом куратора Полякової Оксани Вікторівни. “Професійний переклад вносить вагомий вклад у згуртування націй та поширення інформації, яка раніше була доступна лише представникам певної культури. Робота перекладача може вплинути на відносини між різними країнами і навіть змінити хід історії”, — йдеться в резолюції ООН, яку затвердили в 2017 році на 71-ій Генасамблеї.

У ході жвавої дискусії студенти поділилися своїми переживаннями та розповіли про труднощі, з якими вони зіштовхуються у процесі навчання та опанування професії перекладача. Студенти одноголосно зазначають, що найбільшою  перепоною на їхньому студентському шляху до омріяної професії є воєнні події на території України, адже всі обмеження, пов’язані з війною, значно ускладнюють процес навчання.

Кафедра англійської філології і перекладу бажає студентам терпіння, наснаги, витримки, натхнення та оптимізму у освоєні професії перекладача.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *