Участь студентів-філологів у волонтерському перекладацькому проєкті!

У лютому 2023 року за ініціативи випускниці освітньо-професійної програми «Германські мови та літератури, (переклад включно), перша – англійська» Марії Паливоди здобувачі вищої освіти факультету лінгвістики та соціальних комунікацій 4-го курсу – Анастасія Мішаєва та  5-го курсу – Андрій Романюк взяли участь у волонтерському перекладі заходу «Звіт про сприйняття України у світі – 2022», організованому за підтримки громадської організації  BRAND UKRAINE та МЗС України для представників Євросоюзу.

Цей звіт є першим комплексним аналізом сприйняття України за кордоном, що базується на унікальних даних від провідних українських та міжнародних аналітично-дослідницьких компаній і містить практичні рекомендації з розвитку міжнародних комунікацій та національного бренду України. З-поміж іншого обговорювались такі питання: як війна відобразилась на міжнародному іміджі України?      Що про Україну писали та говорили впродовж 2022 року провідні медіа світу та користувачі соцмереж? Як у різних регіонах світу ставляться до українців?   Які виклики стоять перед стратегічними комунікаціями України у 2023 році?   Як змінилися позиції України у міжнародних рейтингах та індексах національних брендів? Як може сильний національний бренд допомогти у повоєнному відновленні країни? і т.ін.

Нагальні питання інтеграції України в європейський простір стали предметом громадського перекладу, з яким на відмінно справились здобувачі кафедри. Андрій і Настя продемонстрували вправність у послідовному та синхронному перекладах, знання тематики та термінології. Менеджерами проєкту виступили викладачі кафедри Анна Щербина та Юлія Плетенецька.

Пишаємося нашими студентами! Дякуємо Паливоді Марії за співпрацю, чекаємо наступних пропозицій!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *