Міжнародний обмін досвідом за програмою Erasmus+

Доцент кафедри української мови та культури факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Сібрук Анастасія Володимирівна взяла участь у програмі академічної мобільності KA171 Еразмус+ в Бартинському університеті (м. Бартин, Турецька Республіка) з 20 до 24 травня 2024 року.

Для студентів кафедри управління інформацією та документами факультету літератури Бартинського університету було проведено лекції на такі теми: «Роль архівів у збереженні культурної спадщини та історичної пам’яті: український та світовий досвід»; «Система державного діловодства в Україні: проблеми, виклики, перспективи». У наукових заходах брали участь науковці різних профілів навчання. Доцент Сібрук Анастасія закцентувала увагу на питаннях збереження культурної спадщини та архівів в умовах війни та природних катастроф.

Під час семінарів викладачі та студенти обговорювали важливі та актуальні питання діловодства в Україні та Туреччині, порівнювали особливості використання міжнародного досвіду.  Студенти ставили багато питань щодо рівня інформатизації та діджиталізації українського простору.

У межах програми міжнародного обміну досвідом Сібрук Анастасія ознайомилися з особливостями роботи бібліотеки Бартинського  університету та структурними підрозділами університету, репрезентувала особливості роботи та продемонструвала коротке відео про здобутки та пріоритети Національного авіаційного університету.

Викладачі Бартинського університету спільно з Анастасією Сібрук обговорили коло наукових зацікавлень, участь у міжнародних програмах, публікаційну активність та можливості для подальшої співпраці.  Завідувач кафедри інформації та документообігу Ахмет Алтай та доценти  Лале Оздемір Шахір,  Гуріє Чолаклар обговорили з Анастасією Сібрук можливі шляхи співпраці, запланували гостьові лекції на 2024-2025 навчальний рік та участь у спільних проєктах. Кафедри соціології та філософії факультету літератури  також виявили інтерес до співпраці з Національним авіаційним університетом у нових наукових проєктах, спільних статтях та конференціях. Проведення таких заходів є важливою складовою роботи працівників вищої школи, оскільки дають можливість розвивати міжнародну співпрацю, залучати стейкхолдерів, здобувати нові знання та компетентності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *