Національний авіаційний університет разом із іншими 12 українськими університетами став співпартнером у рамках консорціуму європейських університетів EUGREEN

З лютого 2024 року Національний авіаційний університет разом із іншими 12 українськими університетами став співпартнером в рамках консорціуму європейських університетів EU GREEN (INTERACT 2.0 ) (https://upwr.edu.pl/en/research/projects/polish-national-agency-for-academic-exchange/interact-20 ).

Співпартнерство стало можливим завдяки ініціативі в.о. декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ Наталії Мельник та її тісній співпраці з координатором з міжнародного співробітництва Малін Хільман (Malin Hilman) та Директором EU GREEN Хоканом Хюгосон (Håkan Hugosson) Університету Євлє (м. Євле, Швеція), а також Йовітті Пищек (Jowita Pyszczek), колезі з Вроцлавського Університету (м. Вроцлав, Польща).

Налагоджені на основі координації з Ректоратом НАУ (супровід укладання договорів під егідою Голови з реорганізації НАУ, в.о. ректора Ксенії Семенової, координацією Проектора з міжнародного співробітництва і освіти Іриною Зарубінською) офіційні засади уможливлюють формування сталих наукових зв’язків, спільних наукових заходів міжнародного рівня та партнерства з 9 провідними європейськими університетами, а саме Університет Євле (Швеція), Вроцлавський університет наук про навколишнє середовище та життя (Польща), Пармський університет (Італія), Université D’Angers (Франція), Університет Евори (Португалія), Otto von Guericke Universität Magdeburg (Німеччина), Universitatea Din Oradea (Румунія), Атлантичний технологічний університет (Ірландія), Університет Естремадури (Іспанія) – координатор EU GREEN, в різних напрямах діяльності Національного авіаційного університету: технічному, гуманітарному, суспільному, екологічному, економічному тощо.

 У рамках співпартнерства, що стало можливим завдяки польській стороні, на червень місяць поточного року, запланований Staff week, у межах якого очікуються заходи з налагодження знайомства з координаторами  EU GREEN, розроблення стратегії та ознайомлення українських партнерів з процедурою входження в консорціум, ознайомлення пропозицій NAWA для українських дослідників та заходи спрямовані на підготовку українських університетів до членства в консорціумі як повноцінного партнера EU GREEN.

Новина підготовлена в.о.декана Наталією Мельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *