Відбулася панельна дискусія «Безсмертна «Енеїда»

8 листопада 2023 року в Національному авіаційному університеті відбувся науковий захід, присвячений видатній постаті української культури, – Іванові Котляревському. Панельну дискусію «Безсмертна «Енеїда» (225 років з часу видання «Енеїди» Івана Котляревського) організувала кафедра української мови та культури факультету лінгвістики та соціальних комунікацій. Захід зібрав понад 70 учасників з Національного авіаційного університету, Київського авіаційного фахового коледжу та ВСП «Коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ».

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися відповідальна ФЛСК по роботі зі студентами Леся  Хоменко-Семенова та завідувач кафедри української мови та культури Світлана Литвинська, які наголосили на важливості такого заходу зараз і побажали всім натхнення в роботі, впевненості в нашій перемозі.

Відкрила захід працівниця Центральної бібліотеки Солом’янського району м. Києва Світлана Булава з доповіддю на тему «Безсмертна «Енеїда» Котляревського як символ національної ідентичності та культурної спадщини».

Студенти-молоді науковці представили змістовні доповіді, у яких дослідили ключові образи твору «Енеїда», їхню актуальність в умовах відстоювання Україною своєї державності. Доповідачі звернули окрему увагу на багатство  української культури, яке представлене у творі  І. Котляревського, кольоровживання, роль народних прислів’їв та приказок, ігор, пісень, танців тощо.

Поняття свободи як результат спротиву, її важливість у системі цінностей світогляду українського народу в поетичному дискурсі проаналізували студенти коледжів НАУ.

Усі представлені під час роботи круглого столу доповіді були змістовними, підготовленими на високому науковому рівні. Тематика доповідей засвідчила, що Іван Котляревський – це та постать, до якої ми звертаємося в історично-вирішальні періоди життя нашої держави, а наукові заходи, на яких аналізується творчість цього письменника, є надзвичайно важливими. Художній дискурс Івана Котляревського – це той об’єкт наукового аналізу, який у сучасних умовах викликає в студентів значне зацікавлення. Студенти продемонстрували навички дослідницького пошуку, вміння аргументовано дискутувати та презентувати результати наукових студій. Дякуємо всім учасникам дискусії за плідну роботу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *