Захід до Дня українського кіно

19 вересня 2023 року магістрантки 2-го року навчання спеціальності 035 Філологія Хар Мар’яна Зіновіївна та Лахман Валерія Юріївна провели виховний захід під керівництвом викладача-методиста Анни Щербини для студентів 3 курсу групи 303 на тему: «День українського кіно».
Мета заходу – поглибити розуміння та поділитися враженнями щодо тенденцій розвитку сучасної української кінематографії. Мета була успішно досягнута, практиканти поділилися своїми ідеями та створили дружню атмосферу, а також обговорили важливі аспекти культурного розвитку України за допомогою кіно. В ході активного обговорення студенти мали змогу відкрити для себе нові українські фільми та режисерські таланти, дослідити проблеми занепаду української кінематографії в радянські та пострадянські часи. А також висловили думку, що позитивним чинником розвитку українського кіно стала повна відмова від російськомовного контенту.
Звичайно не минули своєю увагою і новинки сьогоднішнього прокату, які користуються попитом і на міжнародному ринку кіноіндустрії, зокрема наголосили на тому, що фільм українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» було представлено на Канському фестивалі, глядачі зустріли фільм оваціями.
Тож бажаємо натхнення нашим талановитим режисерам, оскільки вони зараз ведуть боротьбу на культурному фронті і відкривають світу непізнані сторінки нашої величної історії. Тому радимо всім вам обов’язково переглянути творіння наших режисерів та підтримати кіноіндустрію, яка так багато часу біла під забороною, як і, на жаль, все українське.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *