Стажування в Університеті Євле

У рамках академічної мобільності науково-педагогічних працівників Національного авіаційного університету розпочалось стажування професора кафедри іноземних мов і перекладу, док.пед.н., доцента Мельник Наталії Іванівни. В межах програми мобільності заплановано реалізацію завдань започаткованого в НАУ проєкту «Вища освіта в період постпандемії: трансформації, виклики та перспективи» (в умовах війни) (Державний реєстраційний номер: 0122U001803) та відповідно до концепції та пріоритетних завдань Університету  із міжнародної співпраці університету в сфері компаративних (фундаментальних та прикладних) досліджень з педагогіки, професійної підготовки науково-педагогічних та педагогічних працівників у системі різних ланок освіти.

У період з 22.08.2022 по тепер проведено організаційні зустрічі з представниками Міжнародного відділу (Малін Хільман), кафедри педагогічних досліджень Факультету освіти та бізнесу (завідувачем кафедри – Анікою Ельм, керівником програм – Катаріною Фльорін, викл.-ад’юнкт Кіа Кімхег, доц. Лією Каллініковою-Магнусон, проф. Даніелем Петерсеном та іншими колегами); розроблено концепцію залучення  Мельник Наталії Іванівни до викладацько-дослідницької діяльності та перспективи залучення науково-педагогічних кадрів кафедри педагогічних досліджень Університету Євле у наукові заходи Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ.

Упродовж періоду перебування Наталією Іванівною проведено першу з запланованих лекцій з компаративної педагогіки на тему «Система дошкільної освіти в Україні та Швеції: компаративний аналіз змісту», зі студентами 4 курсу Факультету освіти та бізнесу, спеціальності «дошкільна та початкова освіта», керівник дисципліни викл.-ад’юнкт Кія Кімхаг. Студентам презентовано характеристику системи освіти в цілому та системи дошкільної освіти зокрема, як первинної ланки освіти в Україні. Лектором було запропоновано здійснити аналіз основних положень щодо змісту дошкільної освіти в Україні та Швеції на матеріалах Базового компоненту дошкільної освіти в Україні та Акту про освіту в Швеції. На лекції також було обговорено питання особливостей організації освіти дітей в Україні в умовах воєнного стану, актуалізовано питання дошкільної освіти та її функції в забезпеченні концепції «сталого розвитку суспільства» в контексті міжнародної перспективи тощо.

Відвідано дистанційну лекцію доцента Лії Каліннікової-Магнусон на тему «Концепція та методи наукових досліджень», в якій було обговорено особливості планування та проведення наукових досліджень бакалаврів педагогічних спеціальностей, розкрито сутність та способи застосування методів дослідження тощо. Мельник Наталією було взято участь в обговоренні питання щодо особливостей визначення концепції, значення структурування наукового дослідження та значення правильності обрання ефективних методів для проведення якісного дослідження тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *