Фахівці НАУ взяли участь у Міжнародній конференції «Ukrainian Studies Go Global»

03 листопада 2022 викладачі кафедри української мови та культури Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Світлана Литвинська, Надія Сенчило-Татліліоґлу, Анастасія Сібрук, Інна Шевчук взяли участь у роботі Міжнародної конференції «Ukrainian Studies Go Global», яка об’єднала провідних дослідників Канади, Німеччини, Британії, Польщі, Японії, України для обговорення аспектів вивчення українських студій за кордоном.

Із доповідями виступили Ольга Будник (Радниця – Уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту), Юлія Соколовська (заступниця керівника Офісу Президента України), Наталія Стукало (заступниця Голови Національного агентства забезпечення якості вищої освіти, доцент економічних наук, професор), Володимир Кільдій, керівник проєктів Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні. Особливий інтерес викликав пітчинг провідних університетів світу «Українські студії в світі: кращі практики реалізації». Про свої наукові здобутки доповідали Уільям Блекер, Марта Дичок, Йошіхіко Окабе, Катерина Якубовська-Кравчик та інші.

Важливі проблеми було порушено під час панельної дискусії «Україна, як case study – який інтелектуальний продукт ми можемо експортувати світу?»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *