Дякуємо за життя!!!

1 жовтня – День Захисників та Захисниць України – День кожного, хто обрав боротьбу за Батьківщину справою життя, хто став на вістрі її незалежності та волі!

Сьогодні це свято набуває особливого значення. Українські захисники відстоюють нашу незалежність і суверенітет, борються за вільну Україну.

Традиційно факультет лінгвістики та соціальних комунікацій провів захід, приурочений Дню Захисників і Захисниць України!

Про українських захисників, які боронять нашу землю, про міста-герої, про волонтерів та освітянський фронт, про любов і відданість рідній Батьківщині говорили гості зі студентами факультету:

  • в.о. проректора з наукових досліджень та трансферу технологій Сергій Гнатюк;
  • директор Центру ветеранського розвитку, ветеран російсько-української війни Олексій Шахрай;
  • начальник Центру медіакомунікацій Ірина Мельник;
  • в.о. декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Наталія Мельник.

До заходу доєдналися також декан факультету аеронавігації, електроніки та комунікацій Роман Одарченко, представник Центру інновацій НАУ Юрій Власюк, заступники декана ФЛСК, завідувачі кафедр та викладачі й наставники, які висловили свою ґрунтовну позицію та подякували нашим Захисникам за їхню неоціненну працю!

Студентська рада факультету, які також виступили ведучими заходу,  презентувала відеоролик, у якому студенти показали усю повагу, любов і віру у наших Захисників!

На  запрошення факультету до заходу доєднався учасника бойових дій, студент факультету  аеронавігації, електроніки та телекомунікацій Богдан  Григорук, який поділився з присутніми історіями про воєнні будні та наголосив на важливості функціонування української мови!

Із важливими словами звернувся до студентства університету Начальник науково-дослідної лабораторії проблем філософії війни, історії військової педагогіки та культури Навчально-наукового інституту воєнної історії полковник Сергій Грилюк. Пан Сергій наголосив на важливості підготовки психологів для підтримки та реабілітації військових а також цивільного населення.

Автоську поезію зачитав Начальник служби військового капеланства Центрального територіального Управління  Національної гвардії України Підполковник, військовий поет, переможець Міжнаціонального форуму-конкурсу «Українська мова – мова єднання», лауреата літературних премій імені Павла Кононенка та Олеся Гончара, члена Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Андрій Карпенко. Поезія пана Андрія вразила присутніх до сліз, у ній стільки правди про справжню війну, стільки любові до життя! Автор презентував збірки «Я живу в раю» та «Кохання, загартоване війною».

Вразив своїм творчим доробком і глибиною помислів молодший лейтенант ЗСУ,  український актор театру, кіно та дубляжу, Заслужений артист України, Член спілки письменників України Дмитро  Лінартович. Пан Дмитро презентував авторську збірку «Словоспів», яку він написав після важкого поранення у Соледарі. Глибока і щира поезія, пронизливий голос Дмитра, який у виконанні пісень виплескував усі емоції пережитого, не лишив байдужими жодного учасника заходу!

По закінченню заходу ніхто не розбігався, робили спільні фото, ділилися історіями про батьків, які на передовій, брали автографи, обіймалися…Нація нескорених! Ось такі – українці – любимо одне одного і любимо життя!

Дякуємо за допомогу в організації заходу керівниці Україно-грецького науково-культурного центру факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Оксані Терещенко та фахівчині Центру Марії Воробей.

Дякуємо за участь кожному! Дякуємо за небайдужість!

Віримо у наших Захисників!

Віримо в Україну!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *