Фахівці ФЛСК стали учасниками Всеукраїнського науково-практичного форуму «Греки України: збереження ідентичності в умовах російської агресії

26 вересня 2024 року у м. Києві відбувся Всеукраїнський науково-практичний форум «Греки України: збереження ідентичності в умовах російської агресії. Суспільно-політичний, історико-культурний і мовний аспект», на який були запрошені представники від НАУ – в.о. декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Наталія Іванівна Мельник та керівник  україно-грецького науково-культурного центру  Оксана Вікторівна Терещенко.

 

Форум відбувся під егідою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті у співпраці з Федерацією грецьких товариств України (голова Степан Махсма) та Маріупольським державним університетом, за участі провідних науковців у сфері етнополітики, історії національних спільнот, представників міжнародних організацій і державних структур. На форумі відбувся обмін досвідом і вдалими кейсами кодифікації й ревіталізації мов, які знаходяться під загрозою зникнення, видавничої й просвітницької роботи греків України, особливо приазовських греків, чиї місця проживання наразі на 85% окуповано, а культурні цінності – загублено й зруйновано так, як і українські.

На заході були представлені картини грецьких художників, які проживають в Україні. Виставка організована під керівництвом Чумак Галини Володимирівни – голови ГО ліги грецьких митців Донеччини «Галатея», віце-президента Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв, голова організації жінок-грекинь.

На форумі обговорювалися питання співпраці з НАУ, зокрема факультетом лінгвістики та соціальних комунікацій та україно-грецьким науково-культурним центром у сфері обміну досвідом, надання підтримки у освітніх програмах та культурних заходах від державних установ, федерації грецьких товариств України, посольства Греції в Україні та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *