Завершення практики з документознавства

14 та 17 червня 2024 року на кафедрі історії та документознавства були підведені підсумки офлайн практики з документознавства для студентів 3 курсу  спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» ОП «Документознавство та інформаційна діяльність». Першими звітували про свою роботу здобувачі вищої освіти ДК 321, базою практики яких був музей історії НАУ, що є структурним підрозділом Державного музею авіації імені О. К. Антонова. За час практики (03-16 червня) студенти побували на екскурсіях в музеї історії НАУ, ангарі, де представлені зразки льотної техніки, в Державному архіві Київської області, який надав їм унікальну можливість долучитись до оцифрування архівних документів і ознайомитись із сучасними  технологіями зберігання документів. Але головна робота була проведена ними у фондах музею історії НАУ під керівництвом зберігача фондів Лаврененко Олени Леонідівни. Вона познайомила студентів із правилами ведення фондової документації, формуванням музейних паспортів на різні види музейних предметів. Це був незабутній практичний досвід, після довгого періоду онлайн роботи. Усі студенти-практиканти представили звітні документи, публічно захистили свої роботи і отримали схвальний відгук Лаврененко О. Л.

17 червня 2024 р. керівникові практики від НАУ, доценту кафедри історії та документознавства Курченко Т. Є.,  представили свої звіти здобувачі вищої освіти, що перебували на власних базах практики, згідно із укладеними договорами. 20 студентів 321 групи ФЛСК мали можливість ознайомитись із документообігом та документаційним забезпеченням організацій та установ, де вони були практикантами. Серед таких організацій були  Група компаній «Socar», Товариство з обмеженою відповідальністю «С Кард Сервіс» м. Київ; Публічне акціонерне товариство «Львівська вугільна компанія» с. Сілець Сокальського району Львівської області; Державне підприємство «Національний інститут розвитку інфраструктури» м. Київ; Бахмацька міська рада м. Бахмач; Приватне акціонерне товариство «Мономах» м. Бровари Київської області, бібліотечні установи, заклади середньої та дошкільної освіти тощо. Всі організації були різними за профілем діяльності та структурою, але вся їх робота опосередковувалась документами, які і стали предметом вивчення студентів-практикантів. На підсумковій онлайн-конференції присутніми були заслухані звіти здобувачів вищої освіти із презентаціями, керівником практики Курченко Т. Є. були проаналізовані надіслані в клас пакети звітних документів. На думку здобувачів вищої освіти практика з документознавства була цікавою і корисною для їх подальшого професійного зростання.

Усі здобувачі вищої освіти надали вичерпну відповідь по суті виконання завдань, познайомили із обсягом і характером проробленої роботи, підготували звіти і захистили їх. За результатами захисту були виставлені наступні оцінки: 15 здобувачів отримали оцінку «відмінно», 3 – «добре» та 5 «задовільно». Вітаємо усіх здобувачів вищої освіти із завершенням практики і бажаємо спокійного літнього відпочинку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *