Етичні аспекти міжкультурної комунікації

31 травня 2024 року доцентка кафедри української мови та культури Сібрук Анастасія провела засідання наукового гуртка «Міжкультурна комунікація і діалог культур». Тема обговорення: «Етичні аспекти міжкультурної комунікації».

Учасники гуртка репрезентували інформацію про місце етичних аспектів міжкультурної комунікації, ділилися власним досвідом щодо різних міжкультурних ситуацій, непорозумінь через відмінності у культурі. Окремо було розглянуто питання про роль українського слова на світовій арені та основні асоціації з нашою країною, етичні аспекти, пов’язані з висвітленням новин про війну. Студенти жваво обговорювали особливості менталітету різних народів, обмінювалися інформацією про етичні маркери сусідніх країн.

На завершення дискусії учасники гуртка спробували дати відповідь на питання: «В чому полягають основні відмінності менталітету різних народів?». Учасники гуртка прийшли до висновку, що особливості менталітету не вплинуть на спілкування, якщо люди прагнуть комунікувати один з одним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *