Сучасне освітнє середовище: дискусія про професію документознавця та інформаційного аналітика

22 лютого відбулася панельна дискусія «ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 029 ІНФОРМАЦІЙНА, БІБЛІОТЕЧНА ТА АРХІВНА СПРАВА» в рамках співпраці кафедри історії та документознавства Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ і Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ.

Завідувач кафедри історії та документознавства доктор історичних наук, професор Ірина Тюрменко представила сучасні можливості освітньо-професійної програми «Документознавство та інформаційна діяльність», познайомила учасників з основними вимогами ринку праці до фахівців з документознавства та інформаційної діяльності, розкрила аспекти відповідності зазначеної освітньої програми тим компетентностям, якими сьогодні мають володіти випускники.

До розмови про можливості міжнародної мобільності студентів у НАУ приєдналася декан ФЛСК НАУ Наталія Мельник.

Викладачі кафедри історії та документознавства кандидати історичних наук, доценти Леся Халецька, Тетяна Курченко, Наталія Бем представили здобувачам освіти Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ особливості навчання за спеціальністю 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа, дали характеристику практичної складової освітніх програм, розкрили особливості міжнародних зав’язків кафедри та участі студентів НАУ в опануванні міжнародного досвіду з організації документаційних та інформаційних процесів. Викладачі кафедри запросили здобувачів освіти коледжу до дружньої сім’ї НАУ.

У розмові про можливості працевлаштування випускників спеціальності та особистий досвід роботи в якості фахівця сфери документознавства та інформаційної діяльності поділилися зі здобувачами освіти Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ випускники кафедри Марина Божко  та Тетяна Чечота.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри Янна Чепуренко представила нову і актуальну для сьогодення освітньо-професійну програму «Інформаційна аналітика та соціальні комунікації». Як гарант освітньої програми, вона розкрила особливості навчання за програмою, дала характеристику її основних навчальних компонентів та можливості працевлаштування після закінчення навчання.

До дискусії приєдналися педагогічні працівники Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ – викладач спеціальних дисциплін ОПП «Діловодство» Антоніна Богінська та викладач спеціальних дисциплін ОПП «Діловодство» Оксана Волошина.

Розмова вийшла фахова, ділова, конструктивна. Здобувачі освіти коледжу отримали інформацію про можливості продовження навчання у НАУ після закінчення коледжу за спеціальністю 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа, стали учасниками професійної розмови щодо подальшого розвитку галузі документознавства, інформаційної аналітики, архівної справи. Було прийнято рішення щодо продовження у подальшому таких зустрічей для активізації  розвитку спеціальності, підготовки фахівців як у системі фахової передвищої освіти, так і у системі вищої освіти, що піде на користь підготовки якісних, конкурентоспроможних фахівців у сфері документознавства, інформаційної, аналітичної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *