У тісній співпраці з випускниками спеціальності 035 «Філологія»

7-го лютого гарант освітньої програми «Германські мови та літератури (переклад включно), – перша англійська» другого магістерського рівня вищої освіти Юлія Плетенецька провела зустріч із випускниками програми різних років. Зустріч передусім присвячена питанням підготовки проєкту нової редакції освітньої програми магістерського рівня вищої освіти, а також необхідності відстеження кар’єрного шляху випускників програми.

У ході зустрічі випускники також радо поділились досвідом з працевлаштування. Переважна більшість присутніх випускників є викладачами державних та приватних мовних шкіл, (часом навіть двох іноземних мов), окремі випускники започаткували власні мовні курси, працюють менеджерами міжнародної телекомунікаційної компанії MMD Smart Ukraine та міжнародної компанії клінічних досліджень IQVIA, займаються приватною мовною практикою.

Випускники спеціальності 035 «Філологія» дали рекомендації стосовно удосконалення навчальних планів обох освітніх програм і бакалаврської, і магістерської. Зокрема, було рекомендовано зменшити кількість годин на загальні дисципліни, як-от Історія, Фізкультура, Філософія; збільшити кількість годин на практичну фонетику і продовжити її вивчення на другому курсі; зменшити кількість годин теоретичної фонетики і перенести її на другий курс; звузити перелік вибіркових дисциплін, та водночас урізноманітнити їх спеціалізованими видами перекладу, до прикладу, юридичним, медичним, художнім, аудіовізуальним; урізноманітнити курс лекцій з методики викладання, додавши інноваційних методик, як-от метод догми; об’єднати дисципліни комп’ютерного перекладу; прибрати риторику; надати більш практичного спрямування дисципліні «Ділова іноземна мова». 

Випускникам, своєю чергою, було запропоновано долучатись до періодичних зустрічей, організовуваних кафедрою англійської філології і перекладу, до практичної підготовки здобувачів, а також продовжувати щомісяця запрошувати випускників по черзі ділитись своїм професійним досвідом зі здобувачами – запропонувавши такому формату зустрічей нову назву – «Запитай випускника».

Випускники подякували викладачам за високий рівень фахової підготовки, теоретичних знань і практичних навичок, що спростило процес їх працевлаштування.

Кафедра англійської філології і перекладу висловлює щиру вдячність випускникам за їхні цінні поради і рекомендації, буде обговорювати їх з іншими учасниками освітнього процесу і за результатами спільних рішень знаходити можливості для їх втілення, зокрема й у новій редакції магістерської освітньої програми! До нових зустрічей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *