Музей історіїї НАУ— місце, де зустрічаються сьогодення і минуле.

17 листопада старший викладач кафедри іноземних мов за фахом Ящук Олеся Петрівна та група 109 АКФ відвідали Музей історії НАУ. Під час екскурсії відвідувачі дізнались про діяльність Київського авіаційного товариства, роботу перших київських авіаконструкторів, рекордні польоти Ігоря Сікорського, відкриття регулярного повітряного руху на маршруті Харків – Київ, створення першого радянського пасажирського літака К-1 та інші події соціально-економічного життя Києва, які стали підґрунтям для відкриття вищого навчального закладу авіаційного профілю.

Екскурсія в Музеї історії НАУ починається з історичних експонатів, які розміщені на 28 стендах. Це історія авіаційної думки, перші згадки про мрію людини піднятися у повітря, історія найпростіших літальних апаратів. Проходячи по музею, можна побачити, як удосконалювалася людина і її прагнення літати.

Створений у 1933 році Київський авіаційний інститут став флагманом радянської, а потім і української авіаційної освіти. Експонати музею, які включають фотографії, документи і макети літальних апаратів, розповідають про історію становлення НАУ, досягнення колективу і студентів та місце нашого славетного університету у світовій історії авіації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *