Всеукраїнський науково-практичний семінар «Мова і культура як форми людського буття і свідомості нації»

9 листопада 2023 року кафедра української мови та культури  Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій організувала Всеукраїнський науково-практичний семінар молодих науковців, аспірантів, здобувачів вищої освіти «Мова і культура як форми людського буття і свідомості нації». Географія семінару, що став традиційним, охопила університети Києва, Рівного, Сум, Полтави, Переяслава, Хмельницька, а саме: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, Рівненський державний гуманітарний університет, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Хмельницький національний університет. Активними учасниками семінару стали студенти Київського авіаційного фахового коледжу, Відокремлених структурних підрозділів «Коледж інженерії, управління та землевпорядкування НАУ» та «Рівненський економікономіко-технологічний фаховий коледж», учні Обласного наукового ліцею в м. Рівне, вихованці Рівненської малої академії наук учнівської молоді та Сумського територіального відділення МАН і, звичайно, здобувачі вищої освіти нашого Університету, які представили ФЛСК, ФНСА, ННІНО, АЕФ, ФТМЛ, ФАЕТ, ФЕБА.

У ході семінару досліджено актуальні лінгвістичні (мовні проблеми під час російсько-української війни, стан української мови в соціальних мережах, феномен української мови в полікультурному середовищі тощо) та культурологічні (Україна і росія – полярні ідентичності православної цивілізації, популяризація української культури через мистецтво у світі, національна культура як маркер української ідентичності тощо) питання, до яких небайдужою є сучасна молодь – інтелектуальна еліта нації.

Обговорюючи актуальні наукові проблеми, пов’язані з утвердженням української мови і культури у важкий час війни з російським агресором, ми вкотре переконалися, що Україна єдина від Заходу до Сходу!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *