Тиждень науки і культури англомовних країн

Цього року в рамках тижня науки на Факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій доцент кафедри англійської філології і перекладу Людмила Галій підготувала інтелектуальну пізнавально-розважальну вікторину «Культура англомовних країн», модератором якої виступила викладач кафедри Марина Пилипчук. Команду студентів 2-4 курсів спеціальності «Філологія» очолила доцент кафедри Тетяна Семигинівська.

Перед студентам постали 6 раундів найрізноманітніших завдань, які вимагали як академічних знань з фонетики, граматики, лексикології та історії англійської мови і культури, так і знання сучасної поп-культури і музики, і навіть мемів. За результатами всіх завдань стало зрозуміло: 1) теоретичні знання дають суттєву допомогу при вирішенні практичних завдань, 2) бути перекладачем це значно більше ніж гарно знати англійську мову, адже тобі потрібно знати англійське … все!!!

Також всі учасники вікторини дійшли висновку, що найголовнішим інструментом у будь-якій ситуації лишається здоровий глузд і почуття гумору, хоч би і англійського!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *