Cyberspace Transformation Speaking Club for IT- students

3 Листопада 2022року  старший викладач кафедри іноземних мов за фахом факультету лінгвістики та соціальних комунікацій  Анпілогова Тетяна  Володимирівна разом зі студентами 243 групи факультету кібербезпеки, комп’ютерної та  програмної  інженерії провели  обговорення теми «Трансформація кіберпростору» у рамках розмовного клубу Speaking Club for IT- students.

Кіберпростір не має кордонів і щоб бути стійкими до кіберзагроз, потрібно об’єднувати зусилля для побудови ефективної системи колективного захисту від хакерських атак.

Протягом жовтня в Україні проходив Місяць кібербезпеки. Його мета – привернення уваги суспільства до питань кіберзахисту та необхідності відповідальної поведінки кожного у кіберпросторі. Для нашої країни – це особливо важливий захід, адже однією зі складових війни росії проти України є саме кіберфронт. Кіберзловмисники можуть використати будь-кого задля знищення життєво важливих систем та сервісів.

Наше спільне завдання на цьому фронті – завадити злочинним планам російських окупантів. Кожен українець, дбаючи про власну безпеку в кіберпросторі, захищає водночас і нашу країну.

Варто постійно нагадувати про ризики в кіберпросторі:

  • ймовірність підхопити віруси під час відкриття підозрілих посилань, вкладень, файлів (навіть якщо вони надіслані однокласниками);
  • ризики під час встановлення невідомих програм;
  • небезпеку онлайн-спілкування з незнайомими користувачами;
  • загрози, які можуть виникнути внаслідок розповсюдження в інтернеті особистої інформації, приватних фотографій, номера телефону, адреси проживання, реквізитів банківських карток тощо.

Дотримання головних правил кібергігієни – сьогодні не примха, а обов’язок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *