Лекція з перекладачем-практиком

18 жовтня 2022 року для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» Спеціальності 035 «Філологія» на запрошення викладачів кафедри англійської філології і перекладу лекцію провела перекладач-практик Ольга Петровська, яка нині мешкає у Великобританії та є менеджером перекладацького проєкту.

Під час лекції Пані Ольга надала багато важливої та цікавої інформації щодо перекладу, специфіки ринку праці для перекладачів, наголосила на тому, що все більшої популярності набуває машинний переклад, який звісно здешевлює вартість замовлення, проте в багатьох випадках не може гарантувати якості. Пані Ольга детально розповіла про сам процес перекладу, його етапи. Хоча такий процес може і видатися занадто складним, проте у випадку великого проєкту він є просто необхідним.

Разом з тим пані Ольга навела багато прикладів з власного досвіду роботи як перекладача, так і менеджера перекладацького проєкту. Наприкінці лекції пані Ольга поділилась досить корисними посиланнями на термінологічні бази, а також на стандарти якості, які стануть у нагоді кожному перекладачеві. Звичайно, така насичена лекція викликала активну дискусію.

Щиро вдячні пані Ользі та сподіваємось на подальшу співпрацю!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *